Top
foto via gezondergenieten

[gelezen] Afvallen na de zwangerschap

foto via gezondergenieten.nl

Blogger Maresa viel 23 kilo af en schrijft over alle feiten en fabels die bestaan rondom afvallen na de zwangerschap. Lees hieronder de eerste alinea’s van haar blog!

“Een vraag die ik veel kreeg (en krijg): hoe kun je afvallen na de zwangerschap? Het is iets waar ik zelf mee zat nadat ik was bevallen, en online vond ik weinig steun. Daarom: mijn tips voor het afvallen na de zwangerschap, waarbij ik gelijk de nodige fabels ontkracht!”

Hoe begon het bij mij?

Nog voor ik zwanger werd, kwam ik aan. Geen vijf kilo of zo, nee, vijftien. Hormonaal gezien was mijn lichaam een puinhoop. Ik was moe, futloos, chagrijnig en ik had veel puistjes. Hardlopen deed ik pas net, maar veel plezier haalde ik er niet uit. Ik fietste meerdere keren per week 12 kilometer op een dag. Het probleem: ik at te veel. Vervolgens raakte ik zwanger en kwam ik nog meer aan. Ik was ook niet van plan om tijdens de zwangerschap af te vallen (en mocht je zwanger zijn: ga alsjeblieft niet op dieet! dat kan wachten tot later), maar daarna… tja, daarna wel.

Op een gewicht van zo’n 80 kilo (bij 1 meter 67) beviel ik van mijn dochter. In het ziekenhuis keek ik vooral naar de vrolijke baby – maar mijn buik had ik natuurlijk ook gezien. Die was er namelijk nog! Groot! Rond! En bruin (dat was dan weer leuk). Maar… hoe kwam ik er weer vanaf?

Oude kleren, nieuwe kleren

Direct na de bevalling voelde ik me topfit (iets met adrenaline). Ja, ik had pijn, en natuurlijk moest ik nog herstellen. Bijna een jaar lang sliep ik nauwelijks. Voor het eerst moeder zijn was leuk en gek. Ik zocht wanhopig het internet af met de vraag of het nog wel goed zou komen met mijn nachtrust (haha!) en of ik ooit nog een normale buik zou krijgen. Gedemotiveerd logde ik uit. Slapen zou ik nog wel, maar wat mijn buik betreft was er geen hoop meer, aldus het internet. Ik paste intussen weer in mijn spijkerbroeken, maar ik had een buikje dat nooit meer weg zou gaan. Had ik toen maar geweten wat ik nu wist!

Fabels over afvallen na de zwangerschap

Wat blijkt? Dat je nooit meer een platte buik kunt krijgen is een fabel. Je kunt zelfs een beter figuur hebben dan voor je zwangerschap. Een lijstje fabels op een rij:

  • Je kunt je buik nooit meer plat krijgen.
  • Je moet maar accepteren dat je mama-armen hebt.
  • Na elke bevalling krijg je 3-5 kilo ‘extra’ en dat gaat er niet meer af (of bijna onmogelijk).
  • Als je na negen maanden je figuur nog niet terug hebt (onzwangertijd), gebeurt het daarna ook niet meer.
  • Het heeft weinig zin om je buikspieren te trainen na een bevalling.

Demotiverend? Dat vond ik dus ook! Wat klopt er nu wel en niet van?

Lees hier het volledige artikel

No Comments

Post a Comment