Top
review bodycharge maresa jacobse

REVIEW BODYCHARGE: Blogger Maresa Jacobse vertelt over haar ervaring met BodyCharge

foto via gezondergenieten.nl

Al enige tijd traint schrijfster Maresa Jacobse bij BodyCharge. Op haar blog gezondergenieten.nl vertelt zij over haar ervaring na 10 keer trainen.

Het blijft gokken hoe de sport bij jou in de buurt heet: EMS, Bodycharge, Bodytec of Elektrisch sporten. Hoe dan ook: ik heb er tien trainingen op zitten en dat betekent dat het tijd is voor een ‘eindoordeel’. Voor de volledigheid kun je deel 1 en deel 2 van de artikelen ook nog lezen (als je dat nog niet hebt gedaan).”

 

EMS voor Dummies

Nog even kort: wat is dat elektrisch sporten ook alweer? Simpel gezegd trek je een lycra-ondergoedpakje aan en draag je daarboven een vest, kontriem, en banden om je bovenarmen en -benen. Dit geheel wordt aangesloten op stroom en je doet twintig minuten squats en planks en andere oefeningen. Om de zoveel seconden komt er stroom op je lijf te staan. Het idee is dat je met twintig minuten sporten hetzelfde resultaat krijgt als met een paar uur krachttraining.

 

EMS in het echt

Na tien keer moet ik zeggen dat ik tevreden terugkijk op de lessen. Gezien de hoeveelheid spierpijn die ik na afloop vaak heb, weet ik dat het iets doet met mijn lijf. Als ik de oefeningen los zou doen, zou ik er nooit spierpijn van hebben. Het is dus wel de stroomtoevoer die het verschil maakt. Doordat je steeds zo kort dezelfde oefeningen doet, is het makkelijk vol te houden. Alsnog ben je moe en bezweet na elke sessie.

 

Lees hier het volledige artikel

No Comments

Post a Comment