Top
bodytec helpt bij rugpijn

EMS training met bodytec bewezen effectief tegen rugpijn

Een groeiend aantal mensen kampt met rugpijn in de 21ste eeuw, onder andere door een zittend beroep, te weinig beweging en/of een verkeerde houding.

In de zoektocht naar behandelingen voor rugpijn is EMS een van de methodes die onderzocht is door de Universiteit van Bayreuth in Duitsland, in 2002. EMS ( electro muscle stimulatie) vond zijn oorsprong in de medische wereld en wordt nu nog gebruikt voor herstellende training bij blessures of voor pijn bestrijding. Het onderzoek heeft aangetoond dat intensieve EMS training voor het hele lichaam, zoals Bodytec, rugpijn op een effectieve manier kan verminderen en zelfs bestrijden.

Het onderzoek 

De wetenschappers wilden het effect meten van intensieve EMS training, zoals Bodytec, op rugpijn. 49 mensen met rugpijn ( 18 vrouwen en 31 mannen), met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar, deden mee aan het onderzoek.  De proefpersonen trainden 5 weken met EMS en werden aan het begin en aan het einde van de trainingsperiode onderzocht.

De resultaten

  • Bij 88,7% van de deelnemers werd een vermindering van de rugpijn geconstateerd
  • De intensiteit van de pijn en het aantal keren dat de deelnemers rugpijn hadden nam waarneembaar af
  • 75,7% van de deelnemers heeft een verbetering van het humeur ervaren en 69,4% voelde zich vitaler
  • 85,7% van de vrouwen gaf aan dat hun lichaam stabieler aanvoelde en 75,5% was meer ontspannen na de training

Conclusie

Het onderzoek heeft aangetoond dat intensieve EMS training voor het hele lichaam, zoals Bodytec, rugpijn op een effectieve manier kan verminderen en zelfs bestrijden.  Door elektrische stimulatie worden alle grote spiergroepen geactiveerd. Nog belangrijker is de stimulatie van de diepere spiergroepen die moeilijk te trainen zijn met conventionele training. De deelnemers gaven niet alleen aan dat de rugpijn verminderd of zelfs verdwenen was, maar ook dat hun vitaliteit en stemming verbeterde.

De ervaringen bij BodyCharge

Wij hebben inmiddels een aantal klanten met rugklachten en zij geven allen aan dat de pijn sterk vermindert en dat zij zich sterker voelen. Het trainen met het Bodytec-vest ervaren zij ook als prettig omdat dit goed aansluit en stevigheid geeft tijdens de training. Bij een aantal klanten is zelfs de rugpijn volledig verdwenen. Bij rugklachten komt het vaak voor dat een bepaalde spier of spiergroep in de rug overwerkt of overspannen is en verkrampt. De andere spieren worden niet op een natuurlijke manier gestimuleerd om dit op te lossen en zijn minder ontwikkeld. Door de elektrische stimulatie bij Bodytec training worden alle spieren weer aangesproken en kan de minder ontwikkelde spier zich weer ontwikkelen. Het evenwicht in de rug wordt zo weer hersteld. Bovendien worden de buikspieren sterker en dit kan ook helpen bij het verminderen van rugklachten.

Spreekt dit aan en wil je een Bodytec training ervaren? Boek hier een proefles voor maar € 17,50.

De EMS trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers van Personal Training Company allen met een uitgebreide kennis op het gebied van EMS trainingen.

rugpijn verhelpen met Bodytec

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.