Top
vet verbranden en droog trainen met bodytec alkmaar

Vet verbranden en droog trainen

Vet verbranden en ‘droogtrainen’

Op een juiste manier afvallen is het behouden van je spiermassa maar het verbranden van vet. Dit krijg je door een negatieve energiebalans: je verbruikt meer energie dan dat je uit je voedsel binnenkrijgt.

Hierbij houd je wel rekening met je spieren. Als je dieet en niet je spieren traint, dan heet dit droogtrainen. In dit geval verlies je spiermassa bij het afvallen. Dit kun je voorkomen door regelmatig aan kracht of Bodytec training te doen of door kracht-georiënteerde gymnastiek te doen. Ook het is van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen; gezien deze nodig zijn om spieren op te bouwen.

Combineer HIT (High Intensity Training) training met krachttraining of Bodytec training.
Uit onderzoek blijkt dat HIT trainingen van meer dan 30 minuten effectief zijn om vet te verbranden. Dit houdt minimaal 30 minuten intensief bewegen in.

Toch is de combinatie van kracht/bodytec- en HIT training dé gouden formule om gewicht te verliezen. Wanneer je voldoende spiermassa hebt zorgen deze spieren ervoor dat je metabolisme op peil blijft, waardoor je gemakkelijker afvalt of op gewicht blijft. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat proefpersonen die zowel HIT training als krachttraining doen het meeste gewicht verliezen. Dit effect zul je in het begin niet altijd merken, omdat nieuwe spieren ook gewicht met zich meebrengen. Zo lijkt het of je minder afvalt, terwijl je lichaamsgewicht minder uit vet bestaat maar uit spiermassa.

Let op je voeding

De onderzoekers geven aan dat kracht- en duurtraining de vetverbranding versnellen en bovendien ook nog een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen opleveren (beter uithoudingsvermogen en een beter werkend hart- en vaatstelsel). Wanneer je dit combineert met caloriebeperking kun je in een aantal weken meerdere kilo’s verliezen. Aan te raden is om te controleren welk type dieet voor jouw lichaam toepasselijk is: dit doe je door een voedingsschema te maken  Onthoud hierbij dat effectief afvallen nooit heel snel kan gaan, maar dat het een langetermijnproces is. Vraag daarom altijd advies aan een professional, zoals een huisarts, diëtist of personal trainer.

Onze voedingsschema’s worden op maat gemaakt door afgestudeerde diëtisten van Personal Training Company.

vet verbranden met Bodytec bij Bodycharge Alkmaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.